תביעה בסיבוך לידה

תביעה בסיבוך לידה

הבאת חיים חדשים לעולם היא אירוע חשוב מלא בשמחה וציפייה. עם זאת, ישנם מקרים שבהם תהליך הלידה אינו ממשיך כמתוכנן ומתעוררים סיבוכים. במקרים מצערים מסוימים, ניתן לייחס סיבוכים אלו לרשלנות רפואית, המובילה לפגיעה פיזית ורגשית הן לאם והן ליילוד. מקרים אלה, המכונים תביעות סיבוכים בלידה, מדגישים את ההצטלבות בין הפרקטיקה הרפואית והאחריות המשפטית. בשורות הקרובות נדבר על תביעה בסיבוך לידה: אילו סוגי תביעות קיימים וכיצד מבססים רשלנות רפואית בשל סיבוך בלידה. 

הגדרת רשלנות רפואית בלידה

תביעה בסיבוך לידה סובבות סביב מקרים שבהם אנשי מקצוע רפואיים, האמונים על הבטחת בריאותם ובטיחותם של האם והילד, אינם עומדים בסטנדרטים המקובלים לטיפול. רשלנות רפואית במהלך הלידה יכולה להיות כרוכה במגוון תרחישים, כולל טעויות בתהליך הלידה, אבחון טרום לידתי לא נכון או רשלנות לפני ואחרי הלידה. כדי לבסס תביעה, חייבת להיות ראיה לקשר ישיר בין רשלנות הצוות הרפואי לבין הנזק שנגרם לאם או לתינוק.

תביעה בסיבוך לידה – אילו סוגי תביעות קיימים?

התערבויות לא נאותות או היעדרן: רשלנות רפואית יכולה לנבוע הן מפעולות גלויות והן ממחדלים. זה יכול לכלול מצבים שבהם התערבויות נחוצות, כגון ניתוחים קיסריים, לא מבוצעות בזמן או מבוצעות בצורה לא נכונה, מה שמוביל לנזק.

תגובה מאוחרת: במקרים של מצוקה עוברית, אם הצוות הרפואי לא יצליח לזהות את הסימנים ולהגיב באופן מידי, הילוד עלול לסבול מפציעות שניתן להימנע, במיוחד נזק היפוקסי עקב חוסר חמצן.

קבלת החלטות לא מספקת: בחירה בשיטת לידה לא נכונה, כמו בחירה בלידה טבעית כאשר ניכרת מצוקה עוברית, עלולה להוביל גם לתביעות של רשלנות רפואית.

היעדר כוח אדם מוסמך: נוכחותם של אנשי מקצוע רפואיים מיומנים במהלך הלידה היא חיונית. במקרים בהם ניתן היה למנוע סיבוכים במעורבות של מומחה, עלולה להתעורר תביעה בגין רשלנות.

רשלנות לאחר לידה: הרשלנות אינה מוגבלת לחדר הלידה; זה יכול להתרחב עד לאחר הלידה. אי מתן טיפול הולם ליילוד או ניהול לא נכון של פעולות לאחר הלידה עלולים להוביל לתביעות.

אפיזיוטומיה וקרעים: אי ביצוע אפיזיוטומיה בעת הצורך עלול להוביל לסיבוכים חמורים עבור האם, כגון קרעים אנאליים או קרע דרגה 4 בלידה.

ביסוס רשלנות רפואית בשל סיבוך בלידה

קביעת רשלנות רפואית במהלך הלידה כרוכה בבדיקה האם פעולות הצוות הרפואי נפלו מחוץ לטווח הסבירות. כל דבר שנמצא במעגל הסבירות הזה נחשב בדרך כלל להתנהגות רפואית מקובלת, בעוד שכל מה שמעבר למתחם הסבירות עשוי בהחלט להיחשב לרשלנות רפואית. פנייה לייעוץ משפטי אל עורך דין רשלנות רפואית המתמחה בתביעות סיבוכים בלידה יכולה לעזור להורים לנווט בהערכה המורכבת הזו ולצאת לדרך בטוחה ובורה מושכלת עם ליווי מקצועי מתאים.

סימנים של פגיעה ביילוד עקב סיבוכים ברשלנות

רשלנות רפואית הקשורה לסיבוכים בלידה, יכולה להתבטא בדרכים שונות. יילודים שנולדו עם מומים מולדים, מחלות גנטיות, תסמונות או נכויות רפואיות חמורות עלולים להוות אינדיקציות לרשלנות. אבחנות רפואיות כמו שיתוק מוחין (CP) עלולות לנבוע מטיפול רשלני, כמו גם ציוני אפגר נמוכים ובעיות מיידיות לאחר לידה כמו עוויתות או קשיי נשימה.

אין ספק שסימני פגיעה ביילוד עקב רשלנות רפואית יכולים להשתנות מאוד בהתאם לאופי הרשלנות הרפואית ולנסיבות הספציפיות של הלידה וסיבוכיה. במקרים של רשלנות רפואית במהלך הלידה, בהם אנשי מקצוע רפואיים אינם מספקים את סטנדרט הטיפול המצופה, עלולים להתגלות סימנים שונים של פגיעה. סימנים אלה יכולים לנוע בין תסמינים פיזיים הבולטים מיד לבעיות התפתחותיות או בריאותיות ארוכות טווח.

להלן כמה סימנים אפשריים של סיבוכים בלידה, שכדאי להיות מודעים אליהם:

  • טראומה גופנית בלידה: רשלנות במהלך תהליך הלידה עלולה להוביל לטראומה פיזית. זה עשוי לכלול פציעות שנגרמו משימוש לא נכון במלקחיים או במחלצי ואקום, שעלולים לגרום לחבלות, נפיחות או אפילו שברים בגולגולת או בעצמות התינוק.
  • אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית (HIE): חוסר חמצן במהלך הלידה, לרוב עקב התערבות מאוחרת בזמן מצוקה עוברית, עלול להוביל ל-HIE, סוג של פגיעה מוחית. הסימנים עשויים לכלול התקפים, קושי בהאכלה, עייפות, טונוס שרירים ירוד ועיכובים בהתפתחות.
  • שיתוק מוחין (CP): מצב זה יכול לנבוע מנזק מוחי, לעתים קרובות עקב חוסר חמצן במהלך הלידה. CP יכול להוביל לקשיים בתנועה, תיאום שרירים וטונוס השרירים. סימנים מוקדמים עשויים לכלול נוקשות שרירים חריגה או רשלנות, אבני דרך מאוחרות וקושי במיומנויות מוטוריות.
  • פגיעה בעצב הפנים: שימוש לא נכון במלקחיים במהלך הלידה מטעם הרופא המיילד בחדר הלידה עלול לגרום לנזק לעצב הפנים, המוביל לשיתוק פנים בצד אחד של פניו של התינוק.
  • מומים מולדים: רשלנות במהלך טיפול טרום לידתי, כגון אי זיהוי או טיפול בבעיות פוטנציאליות, עלולה לגרום למומים מולדים. אלה יכולים לנוע בין בעיות קלות למצבים חמורים המשפיעים על איברי התינוק, גפיים או בריאותו הכללית.
  • התקפים או פרכוסים: התקפים או פרכוסים של ילודים בסמוך ללידה, עשויים להתרחש כתוצאה מטראומה מלידה או מחסור בחמצן. התקפים יכולים להיות סימן לפגיעה מוחית ודורשים טיפול רפואי מידי ולעיתים כזה המציל חיים.
  • מצוקה נשימתית: התערבות מאוחרת או לא מתאימה במהלך הלידה עלולה להוביל לתסמונת מצוקה נשימתית. זהו סיבוך רפואי מוכר שמוגדר כמצב שבו הריאות של התינוק אינן מפותחות במלואן. הסימנים כוללים נשימה מהירה, נהמות ועור כחלחל.
  • צהבת וקרניקטרוס: ניטור וניהול לא מספקים של צהבת עלולים להוביל לסיבוך רפואי מסוג קרניקטרוס, מצב נדיר אך חמור הנגרם מרמות גבוהות של בילירובין בדם. הסימנים עשויים לכלול הצהבה של העור והעיניים ועיכובים בהתפתחות.
  • זיהומים: רשלנות בשמירה על סביבת לידה סטרילית עלולה להוביל לזיהומים בילודים, שיכולים להתבטא בחום, קשיי האכלה, עצבנות ותסמינים נוספים.
  • אבני דרך התפתחותיות מאוחרות: רשלנות שגורמת לפציעה מוחית או בעיות בריאותיות אחרות עלולה להוביל לעיכובים בהגעה לאבני דרך התפתחותיות, כגון ישיבה, זחילה או הליכה.
  • יתר לחץ דם ריאתי מתמשך של יילוד (PPHN): ניטור או טיפול לא הולם בבעיות נשימה עלולים להוביל ל-PPHN, שבו מערכת הדם של התינוק לא מצליחה להסתגל לנשימה מחוץ לרחם. התסמינים כוללים נשימה מהירה, קצב לב מהיר וציאנוזה (עור כחלחל).

אם אתם חושדים שיילוד שלכם חווה פציעה או פגיעה עקב רשלנות במהלך הלידה, חשוב לפנות לטיפול רפואי מידי ולהתייעץ עם אנשי מקצוע משפטיים המנוסים במקרים של פגיעה בלידה. התערבות בזמן והכוונה משפטית יכולה לעזור להבטיח שילדכם יקבל את הטיפול הרפואי המתאים ושכל הפעולות המשפטיות הנדרשות יינקטו כדי לטפל במצב וכך תביעה בסיבוך לידה תוגשנה כשהיא עם סיכויי הצלחה משפטיים גבוהים.

לוחות זמנים להגשת תביעה בסיבוך לידה

בהתאם לפסיקת בית המשפט, בדרך כלל ניתן להגיש תביעות בגין רשלנות רפואית במהלך הלידה בגין אירועים של סיבוכי לידה המתרחשים בין האשפוז למחלקת יולדות ועד השחרור מבית החולים. חשד לרשלנות במהלך ההיריון, לעומת זאת, מתעורר פעמים רבות כאשר יילודים נולדים עם פגמים או תסמונות. זה מוביל לחקירות אם ניתנו טיפול טרום לידתי וניטור נאותים.

לסיכום

תביעה בסיבוך לידה מדגישה את האיזון הקריטי בין הפרקטיקה הרפואית לאחריות משפטית. במקרים בהם רשלנות רפואית מובילה לנזק במהלך הריון או לידה, חיוני לפנות לייעוץ משפטי מקצועי של עורך דין המומחה לתביעות בסיבוך בלידה, וזאת כדי להבין את המורכבות של הכנה והגשת תביעה ברשלנות בלידה. על ידי שפיכת אור על עולם ההצטלבות של רפואה ומשפט, קרי העולם המדיקו לגאלי, תביעות סיבוכי לידה, שואפות להבטיח שגם אימהות וגם יילודים יקבלו את איכות הטיפול המגיע להם במהלך חוויה משנה חיים זו בעתיד.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
תביעת נזיקין

עו״ד אלי מאור

עו”ד אלי מאור בעל מוניטין, ניסיון והמלצות רבות בתביעות נזיקין (נזקי גוף) מול חברות ביטוח, בתי וקופות חולים, ביטוח לאומי ומשרד הביטחון, המייצג תובעים בלבד.

צרו עימי קשר
מאמרים ופרסומים
דילוג לתוכן