עורך דין רשלנות רפואית

עורך דין רשלנות רפואית

עורך דין רשלנות רפואית אלי מאור מייצג באופן אישי למעלה מ- 20 שנים תביעות רשלנות רפואית ובעל ניסיון ייחודי כמי שבעברו ייצג גם חלק מבתי החולים הגדולים ביותר בישראל בתביעות רשלנות רפואית. עורך דין אלי מאור כיהן שנים רבות כרכז אקדמי במכון להשתלמויות של לשכת עורכי הדין בדיני רשלנות רפואית והעביר הרצאות וימי עיון רבים לכלל עורכי הדין בישראל בתחום של רשלנות רפואית ובעיקר בתחום של פרקטיקת תביעת רשלנות רפואית, וזכה על כך לאותות הוקרה והערכה רבים מלשכת עורכי הדין בישראל.

עורך דין אלי מאור מייצג תובעים בלבד בתביעות רשלנות רפואית!!!

עורך דין אלי מאור מכיר אישית, מגוון רב של מומחים רפואיים איתם הוא עובד בשיתוף פעולה מלא, מזה שנים, בתביעות רשלנות רפואית, פרופסורים ומנהלי מחלקות רפואיות לשעבר, המסייעים לו וללקוחותיו הרבים בחוות דעת רפואיות מפורטות ומועילות נגד רופאים, מנתחים, בתי חולים וקופות חולים, בהגשת תביעות רבות של רשלנות רפואית שזכו לעבור תחת ידיו במרוצת השנים.

 

אין חוויה קשה יותר ומתסכלת יותר מתחושה של מטופל כשהוא מגלה לראשונה שנגרמה לו רשלנות רפואית, ואין זה משנה אם היא נגרמה בבית החולים מול רופא או מנתח שטיפל במטופל פעם אחת, או רשלנות רפואית ממושכת של לדוגמא רופא משפחה בקופת חולים.

המדובר בתחושת חוסר שליטה קשה ומשמעותית, לאחר שהתגלה שמי שאמון על בריאותך ושלומך הרפואי, הפר את האמון הזה וגרם לך או לקרובך לנזק גוף או נפש בשל רשלנות רפואית מצידו.

התחושה המלווה בתחילה לתחושת חוסר אונים, היא גם של חוזה שהופר בין המטפל ובין המטופל, ושל בדידות נוראית של המטופל הפגוע ביותר וחש שאין אף אחד שעומד לצידו. וכאן אני כ- עורך דין רשלנות רפואית, נכנס לתמונה!!! 

מניסיוני כמי שעובד מזה למעלה 20 שנים כ- עו"ד רשלנות רפואית, לאחר שלב ההלם או שלב החשד בגרם רשלנות רפואית, מגיע שלב הבירור, בו הנפגע שואל עצמו האם באמת נגרמה לי או לקרובי רשלנות רפואית? איך אוכל להוכיח את הרשלנות הרפואית? האם תביעת רשלנות רפואית תביא לקבלת פיצויים ברשלנות רפואית, ואם כן מה סכום הפיצויים שאקבל?

במאמר זה המבוסס על ניסיוני המשפטי, כמי שייצג בעברו גם בתי חולים ורופאים (עד לפני כ-15 שנים) וכמי שמייצג למעלה מ- 20 שנים תביעות רשלנות רפואית מטעם תובעים,  אנסה להביא את השאלות ואת התשובות לכל הדברים המדאיגים והחושבים ביותר בנושא של רשלנות רפואית והגם שמאמר זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי ספציפי, הוא בהחלט כולל מגוון רב של מקרי רשלנות רפואית מניסיוני רב השנים ואת עיקרי הדברים.

רשלנות רפואית מהי?

במדינת ישראל אין חוק ספציפי מיוחד שבגינו תובעים רשלנות רפואית. עקרונית המקור החקיקתי הינה עוולת הרשלנות הנמצאת בפקודת הנזיקין, אולם היא חלה גם במקרים של נפילה ברחוב, נפילה מגובה, תאונת עבודה, תאונת תלמידים ועוד, ואינה ייחודית למקרים של רשלנות רפואית.

יחד עם זאת, בכל מקרה בו רופא או בעל מקצוע פארה רפואי או במהלך טיפול רפואי המבצע אקט של רשלנות או אקט של מחדל (אי עשיית מעשה שצריך היה מבחינה רפואית לעשותו), שהביא לגרימת נזק גוף למטופל, הדבר  מהווה רשלנות רפואית שהינה ברת תביעה בבית משפט.

אמנם לא כל טעות רפואית תחשבנה לרשלנות רפואית ברת תביעה, אך בתי המשפט והפסיקה במדינת ישראל הגדירו מהו אותו מתחם סביר שפעולה רפואית תחשב בו לסבירה ומהי אותה פעולה שהינה מחוץ לגדר מתחם הסבירות, שתהווה רשלנות רפואית.

בתביעות רשלנות רפואית על נפגע לצרף חוות דעת רפואית הן בשאלת האחריות והקשר הסיבתי, והן בשאלת הנזק הרפואי והנכות הרפואית שנגרמה לו. בד"כ בית החולים או קופת החולים או הרופא הנתבע, מצרפים חוות דעת רפואיות נגדיות מטעמם, ואז מתחיל שלב ניהול התביעה ברשלנות רפואית בבית משפט הלכה למעשה.

להערכת התכנות + שוויי תביעת רשלנות רפואית, ניתן לצור קשר ישיר בטלפון 03-5798080

תביעת רשלנות רפואית – באלו מקרים ניתן להגיש?

עקרונית ישנה חפיפה בין תחומי הטיפול הרפואי לבין הגשת תביעת רשלנות רפואית. כלומר בכל תחום רפואי שבגינו נגרמה נזק גוף למטופל, ישנה עקרונית אפשרות להגיש תביעות רשלנות רפואית. יחד עם זאת ישנם תחומים של תביעות רשלנות רפואית, החוזרים על עצמם בצורה שכיחה יותר ואפרט אותם כמי שהגיש תביעות בכל אחד מהתחומים הנפוצים והיה עו"ד רשלנות רפואית מטעם התובעים וכן בעברו, מטעם בתי החולים הגדולים בישראל, וכדלקמן:

איך לבחור עורך דין רשלנות רפואית מומלץ?

  • במהלך למעלה מ-20 שנות ייצוג כ- עו"ד רשלנות רפואית מומלץ ומוכר, ישנם פרמטרים החשובים ביותר לנפגעי רשלנות רפואית, שעה שהם באים לבחור עורך דין רשלנות רפואית מומלץ ומנוסה שיטפל בתביעת רשלנות רפואית מתחילתה ועד להשגת הפיצויים המקסימאליים ולשביעות רצונם המלאה. להלן אם כן מספר פרמטרים חשובים למתן תשובה לשאלה של איך לבחור עו"ד רשלנות רפואית, שהנני עומד בכולם:
  • האם מדובר בייצוג אישי של עורך דין או בייצוג "קבוצתי". כלומר האם העורך דין שבאתי בעבורו באמת יטפל לי בסופו של יום בתביעה באופן אישי מתחילתה ועד סופה או שמדובר במשרד עורכי דין רשלנות רפואית שבו תביעתי תעבור מיד ליד לכל עורך דין אשר יהיה פנוי. מניסיוני הרוב המכריע של הלקוחות מעדיפים ייצוג אישי של תביעת רשלנות רפואית ולא ייצוג קבוצתי של משרד עורכי דין ברשלנות רפואית.
  • האם לעורך דין יש ניסיון גם בייצוג בתי חולים או רופאים? עורך דין שיש לו ניסיון בייצוג בעברו של בתי חולים ושל רופאים, מכיר את המערכת על בוריה ויכול להכין טוב יותר את הנפגע ברשלנות רפואית לגבי כל שלב ושלב בתביעתו ברשלנות רפואית ובעיקר מה מומלץ לבצע וממה יש להימנע.
  • מהו הניסיון שיש לעורך הדין בתחום של רשלנות רפואית? ניסיון של 5-10 שנים הוא טוב, אולם ניסיון של 20 שנים הוא מצוין. בתחום מגוון של תביעות רשלנות רפואית על מנת שלעורך הדין יהיה את הניסיון הטוב ביותר ושהוא חו"ח לא יופתע מטענות של הרופאים או בתי החולים, ישנו יתרון ברור לעורך דין רשלנות רפואית מומלץ היא העובדה שיש לו ותק של למעלה מ- 20 שנות ניסיון בתחום של רשלנות רפואית.
  • האם עו"ד רשלנות רפואית מומלץ, הוא בקיא בפסיקה, בהלכות המשפטיות ובנהלי משרד הבריאות הרלבנטיים לדיני הרשלנות רפואית? עו"ד רשלנות רפואית מומלץ הוא כזה המכהן כרכז אקדמי במכון להשתלמויות של לשכת עורכי הדין בקיא בכל אלא, וכן מעביר הרצאות לציבור עורכי הדין בישראל העוסק בעיקר בתחום של תביעות רשלנות רפואית.

 

נשמח לשוחח עימכם 

תביעות רשלנות רפואית – שאלות ותשובות נפוצות

כמה זמן לוקחת תביעת רשלנות רפואית?

מניסיוני מכל התביעות בתחום של נזקי גוף שהן בד"כ תאונות עבודה, תאונות דרכים, תאונות ברשות הרבים ותאונות תלמידים, תביעת רשלנות רפואית לוקחת את הזמן הרב ביותר. לכן אני ממליץ לכלל לקוחותיי שלא לבזבז זמן ב"מכתבי דרישה" ושלל ניסיונות עקרים לסיום התיק, ולהתקדם ישר להגשת תביעה מנומקת וחזקה לבית המשפט, שאז בית המשפט יקצוב את סעד הזמנים לחברת הביטוח של בית החולים, והתביעה ברשלנות רפואית תתקדם הרבה יותר מהר. 

התיישנות בתביעת רשלנות רפואית, איך זה עובד?

עקרונית על תביעת רשלנות רפואית חל חוק ההתיישנות כפי שהוא חל על כל תביעה בתחום האזרחי ולהבדיל מהתחום הפלילי. קרי הזמן שבו יש להגיש תביעת רשלנות רפואית הוא 7 שנים מיום המקרה אחרת התביעה תתיישן ולא ניתן יהיה להגישה בכלל. ישנם מספר סייגים המאפשרים הארכת תקופת ההתיישנות והאחד מהם הוא תביעת קטין במקרה לדוגמא של רשלנות רפואית בלידה שבו נגרם לקטין נזק גוף במהלך הלידה, תביעת הקטין (להבדיל מהאם הבגירה) תוכל להיות מוגשת תוך 7 שנים מיום הגיעו של הקטין לגיל 18, קרי עד הגיעו לגיל 25.

מהו סכום הפיצויים הנפסק בתביעות רשלנות רפואית?

מנעד הפיצויים הוא מאוד רחב. בד"כ התביעות ברשלנות רפואית בהם מוגשת תביעה בגין טיפול שיניים, הפיצויים שנפסקים הם בסכומים של עשרות אלפי ש"ח ועד מאות אלפי ש"ח בודדים. מהצד השני ישנן את תביעות הרשלנות רפואית בלידה או רשלנות רפואית בהריון, בהן סכומיי הפיצויים יכולים לעבור אל החמישה עד עשרה מיליוני ש"ח בגין פיצויים להורי הקטין ולקטין בעצמו.

עוד סוג של תביעות שבהם נפסקים בד"כ סכומים גבוהים הן תביעות עזבון ברשלנות רפואית, קרי תביעות שכתוצאה מהרשלנות או המחדל המטופל נפטר ויורשיו תובעים את בית החולים בשמו ובנעליו. גם בתביעות אלו במקרים רבים נפסקו סכומי פיצויים של מיליוני ש"ח הודות ליכולותיו של עורך דין רשלנות רפואית מומלץ להוכיח את הטענות לנזק שנגרם ליילוד ולהוריו.

מהן העלויות של תביעות רשלנות רפואית למטופל?

העלויות של תביעת רשלנות רפואית הן בגין הוצאת התיקים הרפואיים, אגרת בית משפט בפתיחת הליך (שלום או מחוזי) והעלות המשמעותית היא של חוות הדעת הרפואיות בתחום של רשלנות רפואית וזאת תלוי בתחום של רשלנות רפואית ותלוי במספר חוות הדעת הרפואיות שיש להגיש. הבשורה החיובית כאן היא שחסרון כיס אינו מהווה שיקול לאי הגשת תביעת רשלנות רפואית, מאחר וישנן היום קרנות למימון תביעות רשלנות רפואית רבות, המאפשרות קבלת מימון מלא לכל העלויות של תביעת רשלנות רפואית שנגבות ע"פ תנאי ההסכם איתן מהתובע, בסוף ההליך מהפיצויים שיתקבלו בפועל.

שכר טרחת עורך דין בתביעת רשלנות רפואית, איך הוא נקבע?

בד"כ בתביעות רשלנות רפואית שכר הטרחה הינו על בסיס הצלחה, כלומר הצלחת התביעה, כאשר שכר הטרחה של עורך הדין נגבה בסופה של התביעה מהסכומים המתקבלים בפועל, קרי ע"פ שיטת האחוזים, כשגובה האחוזים הנגבים ע"י עו"ד רשלנות רפואית הינו תלוי בניסיונו, במוניטין שלו והאם המדובר בייצוג אישי או ייצוג קולקטיבי ע"י קבוצת עורכי דין, שחלקם אינו בעל ותק רב או מוניטין מוכר בתחום.

האם הרופא משלם לי את הפיצויים מכיסו או שהוא מבוטח בחברת ביטוח?

במדינת ישראל כשמדובר ברופא שהוא עובד בית חולים או קופת חולים אזי בד"כ גופים אלה מבוטחים ע"י חברות ביטוח בין אם ע"י ענבל הקרן הפנימית לביטוחי ממשלה שמבטחת את בתי החולים הממשלתיים, כגון בית חולים איכילוב, בית חולים תל השומר, בית חולים רמב"ם ועוד… או דרך סוכנות הביטוח מדנס המבטחת חלק נרחב מבתי החולים הגדולים השייכים לקופת חולים כללית ("שירותי בריאות כללית") כגון בית חולים בלינסון, בית חולים שניידר, בית חולים מאיר, בית חולים סורוקה ועוד…

אולם גם לרופאים המקבלים מטופלים במרפאות פרטיות ישנו בד"כ ביטוח במגוון חברות ביטוח לעיתים מחו"ל עם נציגויות בישראל, כך שהם לא משלמים את הפיצויים הגבוהים ברשלנות רפואית בפועל מכיסם הפרטי, בסופו של יום, אולם הם עשויים לספוג עליה בפרמיית הביטוח שלהם, בגין פוליסת הביטוח הבאה שיעשו.

האם יש קשר בין תביעת רשלנות רפואית לקצבאות המוסד לביטוח לאומי?

במקרים רבים של תביעות רשלנות רפואית, התובע זכאי לקצבאות מטעם המוסד לביטוח לאומי, כגון קצבת ילד נכה, קצבת נכות כללית, קצבת שירותים מיוחדים (שר"מ) קצבת ניידות, קצבת סיעוד. במקרים שכאלה בהתאם לחוק בישראל, ואין זה משנה אם התביעה הסתיימה בהסדר פשרה או בפסק דין, כל סכומי הקצבאות לעבר ולעתיד שמקבל המטופל מהמוסד לביטוח לאומי בגין נזקים שנגרמו לו בשל רשלנות רפואית, ינוכו לו בסכום חד פעמי מהפיצויים החד פעמיים שיקבל בתביעת רשלנות רפואית.

בד"כ הנתבע בתביעת רשלנות רפואית מצרף לתיק מוצגיו בבית המשפט חוות דעת אקטואריות (אקטואר הינו מי שבוגר ומוסמך במדעי הסטטיסטיקה) שבו מפורטים הסכומים של קצבאות המוסד לביטוח לאומי לעבר וכן לעתיד ע"י היוונם בהתאם ללוחות התמותה המקובלים במוסד לביטוח לאומי, וכך כל קצבה שמשולמת ועתידה להיות משולמת, תינתן בגינה חוות דעת אקטוארית המפרטת בסכום חד פעמי, מהו הסכום לניכויים שעל בית המשפט לבצע בתביעת רשלנות רפואית מסך סכום הפיצויים שנפסק בגין תביעת רשלנות רפואית.  

איך הדבר עובד הלכה למעשה? בתביעה של רשלנות רפואית בלידה אשר הגשתי בעבר, נקבע על ידי בית המשפט שסכום הפיצויים המגיע לקטין הינו 5,000,000 ש"ח. בפני בית המשפט עמדו חוות דעת אקטואריות שקבעו שסך הקצבאות מביטוח לאומי שהקטין קיבל ועתיד לקבל הינו בסכום חד פעמי של 2,000,0000 ש"ח, כך שבסופו של יום הקטין קיבל פיצויים חד פעמיים מחברת הביטוח של בית החולים בסכום של 3,000,000 ש"ח. (5,000,000 ₪ פחות ניכויי המוסד לביטוח לאומי בסכום של 2,000,000 ש"ח), אולם יחד עם זאת הקצבאות אותם קיבל הקטין מהמוסד לביטוח לאומי, המשיכו להיות משולמות לו באופן חודשי, ולהיכנס לחשבונו הפרטי כל 28 לחודש.

נגרמה לכם רשלנות רפואית? מעוניינים לדעת אם יש לכם עילת תביעה ברשלנות רפואית? מבקשים לדעת מהו סכום הפיצויים המגיע לכם בתביעת רשלנות רפואית?

עורך דין לרשלנות רפואית אלי מאור, הינו עורך דין העוסק בתביעות של רשלנות רפואית למעלה מ-20 שנים ומחזיק בניסיון ייחודי כמי שייצג למעלה מ-20 שנים תובעים פרטיים ברשלנות רפואית במגוון תחומים רפואיים עו"ד רשלנות רפואית אלי מאור מייצג באופן אישי את תביעות הרשלנות רפואית וזאת בצורה דיסקרטית אישית ורגישה ביותר, וזאת מתוך מחויבות ואמון אישי רבים לכל לקוח ולקוח, תוך ומתן תמונת מצב משפטית עדכנית לנפגעי רשלנות רפואית והכל בהתאם לחוקים החלים בישראל וכמובן ללא נטיעת תקוות שווא, ובצורה מלאה, כנה ואמיתית לאורך כל שלבי תביעת רשלנות רפואית.

 

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
תביעת נזיקין

עו״ד אלי מאור

עו”ד אלי מאור בעל מוניטין, ניסיון והמלצות רבות בתביעות נזיקין (נזקי גוף) מול חברות ביטוח, בתי וקופות חולים, ביטוח לאומי ומשרד הביטחון, המייצג תובעים בלבד.

צרו עימי קשר
מאמרים ופרסומים
דילוג לתוכן