פיצויים על רשלנות רפואית בלידה

פיצויים על רשלנות רפואית בלידה

מהם המקרים בהם ניתן לקבל פיצויים על רשלנות רפואית בלידה? מתי ניתן לתבוע פיצויים בגין רשלנות רפואית שהתרחשה בלידה? כמה זמן לוקחת תביעת פיצויים? מהם הסכומים שנפסקו על תביעת רשלנות רפואית בלידה?

על שאלות אלה ורבות אחרות נדון באריכות במסגרת מאמר זה, שנכתב על ידי לאחר ניסיון של למעלה מ-20 שנים בהגשת תביעות רשלנות רפואית בלידה הן כ- עורך דין רשלנות רפואית בלידה, שייצג ומייצג נפגעי רשלנות רפואית בלידה והן כמי שבעברו ועד לפני כ-15 שנים, ייצג גם חלק מבתי החולים הגדולים במדינת ישראל, בתביעות פיצויים בשל רשלנות רפואית בלידה.

כמובן במסגר מאמר זה, אנסה להביא את הדוגמאות הנפוצות והשכיחות ביותר למקרים בהן נפסקו על ידי בתי המשפט השונים בישראל, והגם שאין המדובר ברשימה מוחלטת ו/או ממצה, מומלץ ביותר לפנות בכל מקרה ספציפי ו/או פרטני לעורך דין רשלנות רפואית בלידה, מנוסה ומוכר, שיוכל לתת לכם יעוץ משפטי ספציפי, לעניין הגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה בצורה מקצועית ונכונה, במקרה הפרטני שלכם.

פיצויים על רשלנות רפואית בלידה – מתי ניתן לתבוע?

ראשית יכולות להיות שתי סוגי תביעות פיצויים על רשלנות רפואית בלידה, בשני מסלולים שונים לחלוטין שבכל תביעה אף ישנה לדוגמא, תקופת התיישנות תביעת פיצויים על רשלנות רפואית בלידה, שונה לחלוטין.

תביעה מסוג ראשון היא תביעת פיצויים בשל רשלנות רפואית בלידה, שנגרמה ליולדת לאמא, במהלך הלידה במסגרת חדר הלידה ו/או לפני כניסתה לחדר לידה ו/או לאחר אשפוזה במחלקת יולדות.

קרי הנזקים הנתבעים בתביעה זו הם נזקי גוף ו/או נפש של האמא שנכנסה לבית החולים בריאה במטרה ללדת, ויצא מבית החולים עם נזק גוף.

דוגמא לתביעה שכזו, ליולדת, היא תביעה בשל קרע בלידה דרגה 3, שהיא תביעה נפוצה של היולדת, כאשר המיילדת בחדר הלידה לא מגינה על הפרינאום של היולדת בעל יציאת הראש של התינוק החוצה, וגורמת בכך לנזק גוף משמעותי ליולדת, שעשוי להתבטא באי שליטה על הסוגרים לכל ימי חייה של היולדת.

תביעה מסוג שני היא תביעת היילוד, התינוק, שנולד עם נזקי גוף שנגרמו לו במהלך או קודם ללידה ובמקרים מסוימים לאחר הלידה, כאשר הטענה היא שהנזקים שנגרמו ליילוד היא כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה והם באחריות צוות בית החולים.

דוגמא לתביעה שכזו לתינוק או ליילוד היא תביעה בשל תשניק סב לידתי, קרי שהיילוד במהלך שהותו בחדר הלידה בבית החולים סובל מאספיקציה, חוסר בחמצן למח המתבטאת בניטור העוברי של היולדת, ומסיבות שונות הצוות הרפואי מאחר בחילוצו של היילוד, לדוגמא באמצעות ניתוח קיסרי, מה שגורם ליילוד בסופו של יום לפגיעה מוחית לעיתים מסוג CP, כלומר שיתוק מוחין ונזקי גוף קשים לכל ימי חייו.

בשני סוגי תביעות אלו יש להוכיח בבית המשפט כי המעשים ו/או המחדלים מטעם בית החולים ו/או הצוות הרפואי בבתי החולים חרגו ממתחם הסבירות הרפואי, קרי צוות בית החולים התנהל בצורה רשלנית (פעולה אקטיבית שגרמה לנזק) ו/או במחדל (אי עשיית מעשה שהיה צריך לעשות כדלי למנוע את הנזק) שבגינו נגרם ליולדת או ליילוד נזק גוף בשל רשלנות רפואית בלידה.

מתחם הסבירות הרפואי מוכח בבית המשפט ע"י הגשת חוות דעת רפואיות במישור האחריות ע"י מומחים רפואיים שעורך דין רשלנות רפואית בלידה משיג לתובעים בין אם מדובר בתביעת אם או בתביעת התינוק, הכלל הוא "המוציא מחברו עליו הראיה", כלומר על מגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה להביא את הראיות להוכחת רשלנות רפואית בלידה.

למאמר פרי עטי שדן במקרים של רשלנות רפואית טרום לידה, ניתן לצפות בקישור הבא, אמנם מדובר במאמר שכתבתי בשנת 2016, אולם לא נס לחו 😊:

https://www.bhol.co.il/news/776233

מהם הסכומים שנפסקים בתביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה?

סכומי הפיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה הם יכולים להגיע לסכומים של עשרה מיליון ש"ח במקרים של לדוגמא נזק לתאומים תינוקות, או נזק קשה ביותר ליילוד קוואדרופלג עם תשניק מוחי (CP), וכמו גם פיצויים של מאות אלפי ש"ח בודדים במקרים של נזק גוף קל ליולדת, לדוגמא שגרם לה לנכות רפואית במהלך הלידה, אך נכות רפואית, בשיעור נמוך.

גם בתביעות פיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה שקטה, בהם היילוד נולד ללא רוח חיים, הפיצויים שנפסקו עד ליום זה הינם מתחת למיליון ש"ח, ובד"כ בסכומים של מאות אלפי ש"ח, בהתאם לכל מקרה לגופו.   

לאחרונה משרדנו הגיש תביעת פיצויים על רשלנות רפואית בלידה בסכום של 2.5 מיליון ש"ח בשל רשלנות רפואית בלידה, שלא זו אף זו שגרמה ללידה שקטה ולתינוק מת, אלא שלאחריה בית החולים נקט בצורה מזלזלת בגופת התינוק ופגע בקדושת המת.

להלן מספר קישורים לפרסומים במרשתת של משרדנו בגין תביעות פיצויים בשל רשלנות רפואית בלידה, מאתרים שונים במרשתת:  

כך מנסים בבית חולים להעלים רשלנות רפואית:

https://www.kolhazman.co.il/467043

תושבת בני ברק תובעת מיליונים בטענה של רשלנות רפואית בלידה בבית חולים:

https://www.jdn.co.il/news/1955623/

 

מהם הנזקים שניתן לתבוע תביעת פיצויים?

להלן נזקים שניתן לתבוע בתביעות פיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה, בין אם מדובר בתביעת תינוק ובין אם מדובר בתביעת יולדת, רוב אבות הנזק רלבנטיים ביותר: 

  • בשל הפסדי שכר לעבר – ימי מחלה
  • בשל פגיעה או אובדן כושר השתכרות לעתיד
  • בשל הפסדי פנסיה וזכויות סוציאליות (הפקדה לקרן השתלמות)
  • בגין עזרה הזולת ו/או עזרה בשכר ו/או מטפל בשכר
  • בשל כאב וסבל ("עוגמת נפש")
  • בשל פגיעה באוטונומיה
  • בשל צורך בשכירת אפוטרופוס
  • בשל התאמת דיור לנכה
  • בשל הוצאות נסיעה ו/או הוצאות ניידות ו/או התאמת רכב פרטי לנכה
  • בשל אובדן תמיכה לתקופת השירות בצה"ל של הנכה
  • בשל צורך בהתאמה ליציאה לחופשות בחו"ל או בארץ
  • בשל הוצאות רפואיות, אביזרים מיוחדים לנכה, כיסא גלגלים, תרופות, טיפולים פסיכולוגיים, טיפולים פארה רפואיים, קנאביס רפואי ועוד…
  • בשל קיצור בתוחלת החיים

כאמור בעת הגשת כתב תביעה בגין פיצויים בשל רשלנות רפואית בלידה על עורך דין רשלנות רפואית בלידה לבחון היטב את כל אבות הנזק הרלבנטיים למקרה הרלבנטי.

לנקוב בהם מפורשות בכתב התביעה וכן לצרף חוות דעת רפואיות התומכות בטענות לנכות רפואית קבועה, הדורשת צרכים רפואיים שכאלה ו/או המהווה בסיס לעילת תביעת פיצויים ברשלנות רפואית בלידה במישור הנזק, כלומר לאחר שהתביעה בשל רשלנות רפואית בלידה תתקבלנה על ידי בית המשפט, מה יהיה סכום הפיצויים שיפסק לתובע בסופו של יום ע"י בית המשפט בתביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה.

מעוניינת לדעת מהם הפיצויים על רשלנות רפואית בלידה שמגיעים לך? מעוניינת בייצוג של עורך דין רשלנות רפואית לתביעת פיצויים בלידה?

נפגעת כתוצאה מרשלנות רפואית בכלל או רשלנות רפואית בלידה ואת מעוניינת לתבוע פיצויים? מחפשת עורך דין המתמחה בתחום רשלנות רפואי בלידה? את מוזמנת ליצור קשר אישי ישיר ודיסקרטי עם עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור, עו”ד רשלנות רפואית מומלץ ומוכר ולקבל ממנו אישית ייעוץ משפטי מקצועי ומועיל.

עורך דין רשלנות רפואית בלידה רפואי אלי מאור ילווה אתכם באופן אישי ודיסקרטי לאורך כל השלבים, החל מההנחיות הראשוניות לגבי אופן ההתנהלות המומלץ קודם ולאחר הגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה, דרך מתן ייעוץ מפורט בכל שלב לגבי הזכויות שלכם גם במוסד לביטוח לאומי וגם בתביעת אובדן כושר עבודה וגם בתביעת פנסיית נכות מקרן פנסיה, ובדאגה שמלוא הזכויות הרפואיות והמשפטיות שלכם אכן ימומשו כדין, וזאת כמי שיש לו ניסיון רב שנים בתביעות רשלנות רפואית בלידה ובתביעות רשלנות רפואית במגוון בתי המשפט בישראל.

לפניה אישית ודיסקרטית ל- עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור, וזאת ללא התחייבות כספית או כלשהי, בעניין תביעות רשלנות רפואית בלידה, ניתן לפנות למשרד עו”ד אלי מאור בטלפון: 03-5798080, או לעו”ד אלי מאור באופן אישי ודיסקרטי לסלולר:0544-224488, או פניה מפורטת, אישית ודיסקרטית בדואר אלקטרוני לעיניו של עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור בלבד [email protected] :

 

מאת: עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
תביעת נזיקין

עו״ד אלי מאור

עו”ד אלי מאור בעל מוניטין, ניסיון והמלצות רבות בתביעות נזיקין (נזקי גוף) מול חברות ביטוח, בתי וקופות חולים, ביטוח לאומי ומשרד הביטחון, המייצג תובעים בלבד.

צרו עימי קשר
מאמרים ופרסומים
דילוג לתוכן