רשלנות רפואית בהריון והתיישנות

רשלנות רפואית בהריון והתיישנות

רשלנות רפואית בהריון מתרחשת כאשר נגרם נזק גוף ליילוד או נגף גוף ליולדת אם במהלך הריון ואם במהלך לידה ואם לאחר לידה, כאשר הנזק נגרם כתוצאה ממחדל של הרופא או המוסד הרפואי וחריגה מסטנדרט הזהירות הרפואי המקובל במקרים דומים. מדובר למעשה במגוון רחב של מקרים שיכולים לקרות כדוגמת התעלמות מתסמינים רפואיים שונים של היולדת, אבחון שגוי של מצב רפואי של היולדת, רופא שצריך היה להעמיק בירור ולא העמיק, הפניה לבדיקות שמצופה היה מן הרופא שיפנה את היולדת, פענוח לא נכון של בדיקות רפואיות, התעלמות ממצא רפואי ברור, ועוד.

כאשר לא מוגשת תביעת רשלנות רפואית בהריון בזמן עשויה התביעה להתיישן, קרי לא ניתן יהיה לנהל אותה בבית המשפט ולא ניתן יהיה לקבל פיצויים בשל רשלנות רפואית בלידה והכל בשל ההתיישנות של תביעת רשלנות רפואית.

רשלנות רפואית במהלך הריון

הריון נמשך לרוב 9 חודשים. מדובר בפרק זמן ארוך שעלולים להתעורר בו מצבים רפואיים שונים המושפעים מההיסטוריה הרפואית של היולדת, מצבה הרפואי, מצב היילוד ומשתנים רבים ונוספים. רשלנות רפואית במהלך ההיריון, תתרחש לרוב כאשר נגרם נזק ליולדת או לילוד במהלך ההיריון, כאשר מדובר בנזק שיכול וצריך היה להימנע ככל ולא הייתה חריגה של הרופא מהסטנדרט הרפואי המקובל בנסיבות דומות. כך למשל, אישה שמגיעה לרופא במהלך הריון עם דימומים ונשלחת חזרה לביתה למרות שהיה על הרופא להפנות אותה לבצע בדיקות מקיפות יותר ועקב חלוף הזמן והעובדה שהבדיקות לא בוצעו נגרם נזק גוף ליולדת או ליילוד ואותו נזק היה נמנע אם היולדת הייתה מופנית לבדיקות והעמקת בירור, הרי שמדובר ברשלנות רפואית במהלך הריון בגינה הרופא או המוסד הרפואי עלולים לחוב בנזיקין ובפיצויים כספיים משמעותיים ליולדת או ליילוד.

רשלנות רפואית במהלך הלידה

רשלנות רפואית במהלך הלידה עצמה יכולה להתרחש במגוון רחב של מקרים, בהם נגרם נזק ליולדת או ליילוד כאשר הנזק יכול וצריך היה להימנע אם לא הייתה חריגה מהסטנדרט הרפואי המקובל בנסיבות דומות. דוגמא לרשלנות רפואית במהלך הלידה היא אבחון ופענוח שגוי של תוצאות או בדיקות רפואיות של היולדת או היילוד, הבחנה שגויה לגבי המצב הרפואי של היולדת או היילוד, כדוגמת הימצאות במצב מסכן חיים ואף רשלנות בפרוצדורה הרפואית עצמה כגון רשלנות רפואית בלידת ואקום, קרי במהלך ניסיון לחילוץ היילוד באמצעות ואקום בצורה רשלנית ולא מיומנת. 

תביעת רשלנות רפואית בגין רשלנות בלידה והריון

תביעות רשלנות רפואית הן תביעות סבוכות הדורשות מומחיות מיוחדת מצד עורך הדין רשלנות רפואית בלידה, המייצג אתכם בבית המשפט. עליכם כתובעים חלה החובה להוכיח את הרשלנות הרפואית, להוכיח את הנזק ולהוכיח קשר של סיבה ותוצאה בין הרשלנות לבין הנזק ("קשר סיבתי"). מדובר בתביעה אשר צריכה להיתמך בחוות דעת רפואית ובמסמכים רפואיים התומכים במסקנה כי אכן התרחשה רשלנות רפואית וחריגה מהסטנדרט הרפואי המקובל, כאשר אנו ממליצים באופן גורף להגישה באמצעות עורך דין רשלנות רפואית בלידה העוסק בתחום באופן שוטף ושיש לו תוצאות מוכחות בשטח.

רשלנות רפואית בהריון והתיישנות

אין בחוק הישראלי הוראה מיוחדת להתיישנות תביעות רשלנות רפואית בלידה או להתיישנות תביעות רשלנות רפואית בהריון ולידה. החוק בישראל הרלבנטי לענייננו, כפי שהוא למעשה רלבנטי לכל התביעות האזרחיות כספיות להם דיני הרשלנות הרפואית שייכים הוא חוק ההתיישנות, תשי"ח-1958. בחוק זה קיימת הוראת סעיף 7 לחוק שהינה כדלקמן:

הזמן להתיישנות

התקופה שבה מתיישנת תביעה שלא הוגשה עליה תובענה (להלן – תקופת ההתיישנות) היא –

(1) בשאינו במקרקעין 7 שנים "

עוד הוראת חוק רלבנטית ביותר לעניין הנושא של רשלנות רפואית בהריון והתיישנות, היא הוראה סעיף 6 לחוק ההתיישנות:

תחילת ההתיישנות

תקופת ההתיישנות מתחילה ביום שבו נולדה עילת התובענה

והוראת חוק נוספת שהינה עשויה להיות רלבנטית ביותר לעניין תביעות של רשלנות רפואית בהריון והתיישנות, כאשר מדובר בתינוק שהינו קטין או בילד שטרם מלאו לו 18 שנים במועד הגשת התביעה, היא בסעיף 10 לחוק ההתיישנות:

קְטִינוּת

בחישוב תקופת ההתיישנות לא יבוא במנין הזמן שבו עדיין לא מלאו לתובע שמונה עשרה שנה

כלומר בהתאם להוראות החוק בישראל, ככלל, כאשר הנזק שנגרם במהלך ההיריון הינו נזק שנגרם ליולדת הרי שלרשותה 7 שנים להגיש תביעה מהיום שבו אירע האירוע הרשלני. להבדיל, כאשר מדובר בנזק שנגרם ליילוד, הרי שניתן לפי סעיף 10 לחוק ההתיישנות להגיש תביעת רשלנות רפואית בהריון בגין המעשה הרשלני וזאת עד שהיילוד מגיע לגיל 25 (כלומר 7 שנים מהגיעו לגיל 18).

עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור, הינו עורך דין העוסק בתביעות של רשלנות רפואית בהריון והתיישנות זאת למעלה מ-20 שנים ומחזיק בניסיון ייחודי כמי שייצג למעלה מ-20 שנים תובעים פרטיים ברשלנות רפואית בהריון ולידה והן בעברו הרחוק גם בתי חולים בתביעות של רשלנות רפואית בהריון והתיישנות. עורך דין רשלנות רפואית אלי מאור מייצג באופן אישי את התביעות של רשלנות רפואית בלידה וזאת בצורה אישית דיסקרטית ורגישה, מתוך מחויבות ואמון אישי לכל לקוח ולקוח ומתן תמונת מצב לנפגעי רשלנות רפואית בהתאם לחוק וללא נטיעת תקוות שווא, ובצורה אמיתית, מלאה וכנה לאורך כל הדרך.

לפניה אישית ודיסקרטית ל- עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור, וזאת ללא התחייבות כספית או התחייבות חוזית כלשהי, בעניין תביעות רשלנות רפואית בלידה או רשלנות רפואית בהריון תביעות רשלנות רפואית בהריון ולידה, ניתן לפנות למשרד עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור בטלפון:

03-5798080, או לעורך דין אלי מאור באופן אישי ודיסקרטי לסלולר:

0544-224488, או פניה מסודרת, מפורטת, מנומקת ודיסקרטית, בדואר אלקטרוני לעיניו של עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור בלבד [email protected] :

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
תביעת נזיקין

עו״ד אלי מאור

עו”ד אלי מאור בעל מוניטין, ניסיון והמלצות רבות בתביעות נזיקין (נזקי גוף) מול חברות ביטוח, בתי וקופות חולים, ביטוח לאומי ומשרד הביטחון, המייצג תובעים בלבד.

צרו עימי קשר
מאמרים ופרסומים
דילוג לתוכן