רשלנות רפואית בלידת ואקום

רשלנות רפואית בלידת ואקום

יולדות רבות, במיוחד אלה שהגיעו בפעם הראשונה לחדר לידה, לא מכירות את הסכנות האפשריות ואת המקרים בהם נגרמת רשלנות רפואית בלידת ואקום או רשלנות רפואית בלידת מלקחיים. שני המקרים הנ"ל הן של לידת ואקום והן של לידת מלקחיים, נקראים לידה מכשירנית, מאחר והם מבוצעים בצורה שאינה "טבעית" ובאמצעות מכשירים שונים לצורך זירוז הלידה וחילוץ התינוק. בשנים האחרונות הדיווחים בספרות הרפואית הם שישנה שכיחות גבוהה ביותר הן של לידות ואקום, ופחות לידות מלקחיים.

רשלנות רפואית בלידת ואקום – סיכונים אפשריים 

שכיחות הסיכונים בלידת ואקום עולה בצורה משמעותית לעומת לידה "טבעית" לידה רגילה, כך לדוגמא, ללידת ואקום ישנם סיכונים מיוחדים שאין בלידה רגילה כמו עליה משמעותית בסיכון של קרעים בלידה ליולדת בדרגות גבוהות של קרע 3 בלידה או קרע 4 בלידה, מה שעשוי להביא לעיתים ליולדת גם לאי שליטה על הסוגר ביציאות ובגזים בשל פגיעה בפרינאום שלה במהלך לידת ואקום.

כמו כן סיכון נוסף מוכר וידוע בספרות הרפואית הוא ליילוד, קרי לתינוק שנולד, ובעיקר לפגיעה בראשו של התינוק במהלך לידת ואקום. כפי שאסקור את הדברים במאמר נרחב זה, מקרים אלו וכן מקרים רבים אחרים, עשויים להיחשב למקרים של רשלנות רפואית בלידת מלקחיים שבגינם ניתן להגיש תביעה לפיצויים לבית המשפט בעילת תביעה משפטית של רשלנות רפואית בלידת ואקום.

חשוב לי לציין כי מאמר זה נכתב על ידי, עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור, וכמי שיש לו ניסיון בייצוג אישי בתפקיד של עורך דין רשלנות רפואית בלידה של למעלה מ-20 שנים, ובעברי (הרחוק) גם ייצגתי חלק מבתי החולים הגדולים ביותר במדינת ישראל בתביעות רשלנות רפואית בלידה ובתביעות רשלנות רפואית בלידה מכשירנית, כך שרוב אם לא כל המידע שיוצג במסגרת מאמר זה, הינו מניסיוני האישי בתחום ובעיקר מניסיון נרחב ומגוון של תביעות רשלנות רפואית בלידת ואקום רבות, שטיפלתי בתחום זה במהלך למעלה מ-20 שנים.  

מהם המקרים של רשלנות רפואית בלידה מכשירנית?

ראשית המקרים של רשלנות רפואית בלידת ואקום מתחלקים לשניים והם מקרים בהם נגרם ליולדת שעברה לידת ואקום נזק גוף והשניים הם המקרים בהם נגרם ליילוד, לתינוק שנולד בלידת ואקום נזק גוף. העילות לתביעה אם כן, הינן מגוונות ובד"כ תמיד מסתיימות בגרימה של נזק גוף או ליולדת או ליילוד.

להלן מספר מקרים אפשריים הגם שאינם ממצים, של תביעות רשלנות רפואית שהתרחשה בלידה ואקום, שגרמו לנזקי גוף או ליולדת או ליילוד:

  • בשל חילוץ רשלני של היילוד מבטן אימו: כלומר כאן מדובר ברשלנות רפואית שנגרמת בשל חוסר מיומנות של הרופא או הרופאה המבצעים את הפרוצדורה הרפואית של לידת ואקום, וזאת לדוגמא בשל הפעלת לחץ חזק מדי על ראשו של היילוד, או הפעלת לחץ למשך זמן ארוך מדי על ראשו של היילוד, שכל אלו עשויים לגרום לתינוק שנולד לנזק קבוע במח.
  • פגיעת בצוואר הרחם של היולדת: במקרה הנ"ל חוסר המיומנות של הרופא המבצע לידת ואקום, דווקא גורם לנזק גוף ליולדת ולא ליילוד/לתינוק, וזאת נזק גוף ליולדת בדמות קרע מצוואר הרחם, שוב בשל פעולה אגרסיבית מדי של הרופא המבצע את לידת הואקום התולש במהלך ביצוע לידת הואקום, חלק מרחמה של היולדת.
  • אי הפניה ללידת ואקום במועד: אלו הם כל המקרים בהם הייתה אינדיקציה ברורה להפנות את היולדת ללידת ואקום על מנת לזרז את הלידה ועל מנת לחלץ את היילוד בצורה מהירה ובטוחה, וצוות בית החולים בשל מחדל רפואי לא נתן את ההוראה לחלץ את התינוק בלידת ואקום בזמן, מה שבד"כ גרם ליילוד לנזקי גוף בשל מצוקה עוברית וחוסר בחמצן בבטן אימו ממנו הוא סבל.
  • לא הייתה אינדיקציה רפואית לביצוע לידת ואקום: אלה הם כל המקרים בהם בוצעה לידת ואקום שגרמה לנזק גוף או ליולדת או ליילוד לתינוק ובמקרים אלה הוכח שלא הייתה כל אינדיקציה או לט הייתה אינדיקציה מספקת לביצוע לידת ואקום. המדובר כפי שפורט לעיל בפרוצדורה רפואית שיש לה סיכונים רבים ומשמעותיים ולכן כאשר היא מתבצעת על הצוות הרפואי להציג אינדיקציה רפואית של התנאים שהבשילו וחייבו את חילוץ הייולד באמצעות ואקום מבטן אימו.
  • קרעים בלידה: במקרים האלה, מדובר בכל המקרים בהם פעולה לא אחראית של הרופא או פעולה אגרסיבית או חזקה מדי או בלתי מיומנת של הרופא גרמה ליולדת פגיעה בנרתיק וכן קרעים בלידה, ולרבות ובפרט קרעים משמעותיים בלידה, כמו לדוגמא קרע בדרגה 3 בלידה או קרע בדרגה 4 בלידה.
  • קרעים אלה שנגרמים ליולדת עשויים להביא לאי שליטה על הסוגרים, בשל פגיעה בפרינאום של היולדת במהלך לידת ואקום, ואלו יגרמו ליולדת תופעות של בין היתר אי שליטה על יציאות רגילות או אי שליטה על יציאות רכות או אי שליטה על גזים, קושי ניכר בקיום יחסי מין, בעיות רגשיות, חרדות, דיכאון מה שיזכה את היולדת באחוזי נכות רפואיים קבועים לכל ימי חייה במוסד לביטוח לאומי וכן במסגרת תביעת רשלנות רפואית בלידת ואקום שהיא תגיש לבית המשפט.

רשלנות רפואית בלידת ואקום מתן הסברים ליולדת

לידת ואקום או לידת מלקחיים היא אחת מהפרוצדורות הרפואיות בחדר הלידה, המחייבות טרם ביצוען את קבלת הסכמת היולדת וזאת בצורה מפורשת ובכתב. בהתאם לסעיף 13 לחוק זכויות החולה, תשנ"ו-1996, אסור לרופא לתת טיפול רפואי למטופל או למטופלת אלא אם כן נתנו לכך המטופלים הסכמה מדעת. הסכמה תיחשב כהסכמה מדעת  ,כאשר ניתן למטופל או למטופלת את המידע הרפואי המלא, הכולל את האבחנה והסכנות של מצבו הרפואי, וכן לתת לו תיאור של מהות הטיפול המוצע, מטרתו, סיכוייו, סיכוניו, והתועלת הרפואית שבנקיטתו.

ישנה חשיבות במקרים של לידת ואקום או לידת מלקחיים גם לכך שהצוות הרפואי לאחר שמבצע את ההסברים המקיפים ליולדת, לרישום בתיק הרפואי של היולדת שאכן ניתנו הסברים ליולדת על ביצוע לידת ואקום או לידת מלקחיים, בטרם ביצוע הפרוצדורה הרפואית, וכן שיירשם שהיולדת הבינה את כל הסיכונים שיש בפרוצדורה זו ושניתנה הסכמתה המפורשת לביצוע פרוצדורה זו. אי ביצוע כל הרישומים האלו עשוי בתביעת רשלנות רפואית בלידת מלקחיים להביא להיפוך סדר הבאת הראיות ולחייב את בית החולים להוכיח בשל רשומות רפואיות פגומות שערך, שהוא לא זה שגרם לרשלנות רפואית בלידת ואקום.

רשלנות רפואית בעת לידת ואקום  – פיצויים

פיצויים ברשלנות רפואית בלידת ואקום תלויים במידת חומרת הנזקים שנגרמים ליולדת או ליילוד במהלך לידת ואקום או במהלך רשלנות רפואית בלידת מלקחיים. ככל שהנזק גוף הינו משמעותי יותר ובעל אופי "קבוע" יותר (לא בר חלוף) כך הפיצויים בגין לידת ואקום או לידת מלקחיים יהיו גבוהים יותר, וחייבו את עורך דין רשלנות רפואית בלידה להגיש את התביעה לאחד מבתי המשפט המחוזיים בישראל, בהתאם לסמכות המקומית של תביעת רשלנות רפואית בלידה, וזאת מאחר ובתי המשפט המחוזיים בישראל, אינם מוגבלים בגובה הסכומים אשר הם יכולים לפסוק כ- פיצויים ברשלנות רפואית בלידת מלקחיים.

מכל מקום על מנת לקבל הערכה כספית מדויקת של תביעת רשלנות רפואית בלידת מלקחיים או לידת ואקום, מומלץ לפנות לעורך דין רשלנות רפואית בלידה מומלץ ומנוסה שידע לתת את היעוץ המשפטי, האישי והרלבנטי, לכל מקרה ומקרה לגופו, וזאת בהתאם לניסיונו משך השנים בהגשת תביעות רשלנות רפואית בכלל ותביעות רשלנות רפואית בלידה בפרט, ויבצע את כל החישובים הכספיים כנדרש.

רשלנות רפואית בעת לידה מכשירנית – איך לתבוע?

את סבורה שנגרמה לך או לתינוק שלך רשלנות רפואית בלידת ואקום או בלידת מלקחיים? את מעוניינת לבחון אפשרות ייצוג של עורך דין רשלנות רפואית בלידת מומלץ ומנוסה? נפגעת את או תינוקך כתוצאה מרשלנות רפואית בלידת מקלחיים או בלידת ואקום? מחפשת עורך דין רשלנות רפואית? את מוזמנת בהחלט ליצור קשר אישי ישיר ודיסקרטי עם עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור, עורך דין רשלנות רפואית מומלץ, מנוסה ומוכר, ובכך לקבל ייעוץ משפטי מקצועי, מועיל וספציפי למקרה שלך, זאת מעו”ד רשלנות רפואית בלידה מנוסה ומוכר. עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור, ילווה אותך ואת ילדך בצורה אישית דיסקרטית ורגישה, לאורך כל שלבי תביעת רשלנות רפואית בלידת מלקחיים או לידת ואקום, וזאת החל ממתן הנחיות ראשוניות לגבי אופן ההתנהלות המומלץ קודם ולאחר הגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה מכשירנית, דרך מתן ייעוץ משפטי מפורט, בכל שלב ושלב לגבי הזכויות הרפואיות והזכויות המשפטיות שלכם גם בתביעת המוסד לביטוח לאומי (תביעת ילד נכה) ובמקביל במסגרת תביעת אובדן כושר עבודה ותוך בחינת האפשרות להגשת תביעת פנסיית נכות מקרן פנסיה, והכל תוך דאגה אישית וכנה שמלוא הזכויות הרפואיות והמשפטיות שלכם אכן ימומשו ויתקבלו כדין, וזאת כמי שיש לו ניסיון של למעלה מ-20 שנים בייצוג אישי של תביעות רשלנות רפואית בלידה מכשירינית בבתי המשפט השונים בישראל בפני מגוון של שופטות ושופטים.

לפניה אישית ודיסקרטית ל- עורך דין רשלנות רפואית בלידה אלי מאור, וזאת ללא התחייבות כספית או התחייבות כלשהי,  בעניין תביעות רשלנות רפואית בלידת ואקום או רשלנות רפואית בלידת מלקחיים, ניתן לפנות למשרד עורך דין אלי מאור בטלפון:

03-5798080, או לעורך דין אלי מאור באופן אישי ודיסקרטי לסלולר:

0544-224488, או פניה מסודרת ומפורטת, אישית ודיסקרטית בדואר אלקטרוני לעיניו של עורך דין רשלנות רפואית בלידת ואקום אלי מאור בלבד [email protected] :

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
תביעת נזיקין

עו״ד אלי מאור

עו”ד אלי מאור בעל מוניטין, ניסיון והמלצות רבות בתביעות נזיקין (נזקי גוף) מול חברות ביטוח, בתי וקופות חולים, ביטוח לאומי ומשרד הביטחון, המייצג תובעים בלבד.

צרו עימי קשר
מאמרים ופרסומים
דילוג לתוכן